Pokud nechcete jíst maso každý den, tak je to naprosto v pořádku. Jen si musíte umět najít plnohodnotnou náhradu. Cizrna je luštěnina, která obsahuje vysoký podíl bílkovin, takže maso lehce zastoupí.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč
Suroviny na 2 porce
- 150 g uvařené cizrny
- cca 8 cherry rajčátek
- kousek bílé ředkve
- kousek pórku
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- lžička olivového oleje
- koření – máta, oregáno
- sůl
- pepř
Postup
- Cizrnu si den předem namočíme.
- Před vařením cizrnu propláchneme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme do měkka zhruba 30-45 minut.
- Na olivovém oleji orestujeme cibulku nakrájenou na jemno.
- Bílou ředkev očistíme a nastrouháme na hrubu, rájčátka a pórek nakrájíme na malé kousky.
- Zeleninu přidáme k cibulce na pánev.
- Chvíli podusíme a přidáme cizrnu.
- Pokrm ochutíme bylinkami, solí, pepřem a česnekem a důkladně promícháme.
- Přejeme vám dobrou chuť!