Úvod
›
Odpolední svačiny ›
Večeře ›
Recepty ›
Cizrna
Související články:
Cizrnový hummus
Hummus pochází ze Středního východu. Jeho základní surovinou je cizrna, která je velice výživná a obsahuje kvalitní bílkoviny. Příprava je jednoduchá, napoprvé jsem zvládla připravit hummus bez problému. Zkuste náš recept také, určitě vám zachutná natolik, že ho budete dělat pravidelně.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 30 – 50 Kč
Suroviny na 2 porce
- 200 g cizrny (v suchém stavu)
- 2 lžíce tahini
- 2 stroužky česneku
- 1 citron
- 2 lžíce olivového oleje
- římský kmín
- pepř
- sůl
Postup
- Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě.
- Následující den ji v téže vodě vaříme přibližně hodinu, aby byla měkká.
- Lžící sbíráme slupky, které při vaření vyplavou.
- Uvařenou cizrnu slijeme, ale vývar si dáme stranou. Cizrnu i vývar necháme vystydnout.
- Do mixéru vložíme cizrnu, stroužky česneku, šťávu z citronu, římský kmín. Postupně přidáváme vývar z cizrny. Rozmixujeme do hladké konzistence.
- Hotovou pomazánku dochutíme solí a pepřem.
- Vmícháme sezamovou pastu tahini.
- Naservírujeme na talíř a zakápneme olivovým olejem.
- Podáváme s pita chlebem nebo zeleninou.
- Přejeme vám dobrou chuť!
Související články:
- Cizrna se zeleninou
- Cizrnový hummus
- Rizoto s tofu a cizrnou
- Pečená kuřecí prsa s cizrnou
- Cizrna (římský hrách)