Čekáte návštěvu a chcete je pohostit sladkým dezertem či hlavním chodem? Tyto famózní knedlíčky s ovocnou omáčkou jsou skvělou volbou. Jelikož bílá mouka je ochuzena o minerály a vitamíny, použijeme mouku pohankovou.
Čas přípravy
Čas pečení
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč
Suroviny na 2 porce
- 100 g jáhel
- 200 ml rýžového mléka
- 30 g drcených vloček
- 70 g pohankové mouky
- 3 lžíce vanilkového pudinku v prášku
- 1 vejce
- sůl
- skořice
- ovoce (rybíz, maliny, borůvky)
- med
Postup
- Jáhly spaříme horkou vodou.
- Zalijeme je mlékem a dáme vařit, dokud nezměknou.
- Uvařené jáhly přendáme do mísy a necháme je vychladnout.
- Přisypeme drcené vločky, pohankovou mouku, pudinkový prášek.
- Přidáme vejce, mírně osolíme a zpracujeme těsto.
- Pokud se těsto příliš lepí, přidáme ještě trochu mouky.
- Z těsta tvoříme menší kuličky, které vložíme do vroucí osolené vody.
- Vaříme zhruba 15 minut.
- Na přípravu omáčky ovoce povaříme spolu s trochou vody.
- Poté dosladíme medem nebo javorovým sirupem.
- Knedlíčky podáváme s ovocnou omáčkou. Můžeme je posypat mletou skořicí.
- Přejeme vám dobrou chuť!