Úvod
›
Obědy ›
Večeře ›
Recepty
Související články:
Kapustové karbanátky se Šmakounem
Už jste slyšeli o tom, že je důležité jíst sezónní potraviny? V zimě to platí dvojnásob. Hlavně si dávejte pozor na zeleninu. Rajčata, papriky nebo okurky jsou v zimě téměř bez vitamínů. Výživový specialisté nedoporučují tuto zeleninu v zimě kupovat. Skvělým příkladem zimní zeleniny je zelí, veškeré kořenová zelenina jako je mrkev, petržel, celer, ředkve a nebo kapusta, která je terčem dnešního receptu.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč
Suroviny na 2 porce
- 1/2 menší kapusty
- 2 kolečka Šmakouna (půlka celého balení)
- 1/2 cibule
- 1 vejce
- 1 lžíce hořčice
- 1 až 2 stroužky česneku
- 2 lžíce pohanky lámanky + trocha na obalení
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup
- Kapustu rozebereme na listy a krátce spaříme na pařáčku, aby změkla.
- Pak necháme kapustu zhladnout a nakrájíme ji nadrobno společně s cibulkou.
- Přidáme zbytek surovin a důkladně vše promícháme, aby nám vznikla hmota, ze které budeme tvarovat placičky.
- Tvarovat musíme opatrně, hmota nedrží tak dobře jako když děláte masové karbanátky.
- Hotové placičky obalujeme v pohance lámance a pokládáme na plech.
- Karbanátky pečeme v troubě (nejlépe pod grilem) na 200 °C zhruba 10 – 15 minut.
- Podávat můžeme s bramborami vařenými v páře.
- Přejeme vám dobrou chuť!
Související články:
- Kapustové karbanátky se Šmakounem
- Salát z červené řepy
- Zeleninový salát s klíčky
- Řepný burger
- 15 nejčastějších chyb při hubnutí
- Jaké jsou léčivé účinky červené řepy?