Úvod
›
Odpolední svačiny ›
Recepty ›
Snídaně ›
Pomazánky
Související články:
Křenová pomazánka
Křen obsahuje mnoho hořčičných silic, které bezvadně působí např. proti kašli nebo zahlenění. Křen se používá i při léčení infekcí ledvin nebo močových cest. Dávejte si pravidelně domácí křenovou pomazánku.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 40 – 60 Kč
Suroviny na 2 porce
- čerstvý křen (kořen)
- 1 tvaroh (polotučný)
- citronová šťáva
- bylinky dle sezóny nebo chuti
- pepř
- špetka soli
Postup
- Křen oloupeme. Jde to dobře škrabkou na brambory nebo na zeleninu.
- Křen nastrouháme na jemno. Množství je na vás, ale pozor čerstvý křen má říz!
- Dále přidáme pepř, citronovou šťávu, bylinky a lehce dosolíme.
- Vše důkladně promícháme a přidáme tvaroh. Znovu vše promícháme.
- Podáváme s celozrnným pečivem (nejlépe kváskovým) a zeleninou.
- Dobrou chuť!
Související články:
- Pomazánka z avokáda
- Pomazánka z uzené makrely
- Pomazánka z červené řepy
- Pomazánka z uzeného lososa
- Hermelínová pomazánka
- Křenová pomazánka