SUPER ŽIVOTNÍ STYL AMP verze

Kroupové rizoto s houbami

Kroupy se dříve objevovaly v jídelníčku velmi často. V posledních desetiletích však začínají z našich talířů mizet. To je velká škoda, protože se jedná o celozrnný produkt, který obsahuje mnoho výživných, tělu prospěšných látek.

K obědu doporučuji přidat i nějaké bílkoviny. Já jsem zvolil kuřecí steak, ale můžete zvolit i nějaký méně tučný sýr (do 30 % tuku v sušině) namísto masa.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 50 – 80 Kč

Suroviny na 2 porce

Postup

  1. Houby si namočíme do horké vody.
  2. Cibulku nakrájíme na jemno a orestuje na lžičce oleje.
  3. K cibuli přídáme prolisované stroužky česneku.
  4. Česnek restujeme jen krátce, aby nezhořknul a přidáme opláchnuté kroupy, promícháme.
  5. Po chvíli přidáme namočené houby i s vodou a přilijeme i čistou vodu. Stejné množství jako když vaříme rýži.
  6. Dále přidáme koření – rozemnutou majoránku, sušenou kořenovou zeleninu, tymián, sladkou papriku a promícháme.
  7. Po cca 25 minutách by kroupy měly být uvařené, dochutíme solí a pepřem.
  8. Přidáme 2 lžíce bílého jogurtu, pár kapek citronové šťávy a naposledy promícháme.
  9. Dobrou chuť!