SUPER ŽIVOTNÍ STYL AMP verze

Kuřecí špíz s dýní a bulgurem

Špízy lze připravovat na mnoho způsobů, někdy však přijde inspirace vhod. Na podzim je všude spousta dýní a kolikrát už nevíte co s nimi. Zkuste kuřecí špízy s dýní.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 60 – 70 Kč

Suroviny na 2 porce

Kuřecí špízy

  • 200 g kuřecích prsou
  • 1/2 cibule
  • 1/4 dýně Hokaido
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1/2 stroužku česneku
  • čerstvé nebo sušené bylinky (tymián, oregano, máta)
  • sůl

Bulgur

Postup

  1. Maso i dýni nakrájíme na kostky.
  2. Do jogurtu přidáme špetku soli, prolisovaný česnek a bylinky.
  3. V misce smícháme připravenou marinádu s masem a necháme v lednici 1 hodinu odležet.
  4. Poté napichujeme na špejle střídavě maso a dýni.
  5. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě při 200°C 15 minut.
  6. Bulgur vaříme na mírném ohni 10-15 minut (poměr voda:bulgur je 2:1).
  7. Na pánvi s nepřilnavým povrchem orestujeme cibuli a dýni.
  8. Když je bulgur hotový, přidáme ho na pánev a promícháme.
  9. Přejeme vám dobrou chuť!