Špízy lze připravovat na mnoho způsobů, někdy však přijde inspirace vhod. Na podzim je všude spousta dýní a kolikrát už nevíte co s nimi. Zkuste kuřecí špízy s dýní.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 60 – 70 Kč
Suroviny na 2 porce
Kuřecí špízy
- 200 g kuřecích prsou
- 1/2 cibule
- 1/4 dýně Hokaido
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1/2 stroužku česneku
- čerstvé nebo sušené bylinky (tymián, oregano, máta)
- sůl
Bulgur
- 120 g bulguru
- olivový olej
- 1/4 cibule
- kousek dýně Hokaido
Postup
- Maso i dýni nakrájíme na kostky.
- Do jogurtu přidáme špetku soli, prolisovaný česnek a bylinky.
- V misce smícháme připravenou marinádu s masem a necháme v lednici 1 hodinu odležet.
- Poté napichujeme na špejle střídavě maso a dýni.
- Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě při 200°C 15 minut.
- Bulgur vaříme na mírném ohni 10-15 minut (poměr voda:bulgur je 2:1).
- Na pánvi s nepřilnavým povrchem orestujeme cibuli a dýni.
- Když je bulgur hotový, přidáme ho na pánev a promícháme.
- Přejeme vám dobrou chuť!