Úvod  ›   ›   ›   › 

Kuskus s tofu

Přijde vám kuskus suchý? Jestli ano, tak jste pouze zvolili špatný postup přípravy. Kuskus s tofu a se zeleninou je krásně šťavnatý a bude vám klouzat do krku. Tento chutný a rychlý recept se hodí jako oběd nebo jako večeře.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 1 balení marinovaného tofu
  • 140 g celozrnného kuskusu
  • 1 menší cibule
  • olivový olej
  • kousek pekingského zelí
  • 8 cherry rajčátek
  • vývar na zalití kuskusu (je lepší zalévat vývarem, kuskus tím získá skvělou chuť)
  • bylinky nebo česnek
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Kuskus zalijeme vroucím vývarem tak, aby byl zhruba 1 cm potopený, přikryjeme pokličkou a necháme nasáknout.
  2. Mezitím si nakrájíme zelí a cibuli na nudličky a rajčátka na kostičky.
  3. Tofu nakrájíme na kostičky.
  4. Rozpálíme pánev a lžičce olivového oleje orestujeme zeleninu.
  5. Po chvilce přidáme k zelenině na pánev i tofu.
  6. Jakmile je oboje orestované, tak přidáme nasáknutý kuskus.
  7. Dochutíme solí a pepřem, případně bylinkami nebo česnekem.
  8. Pokud by směs byla moc suchá, tak přilijte vývar.
  9. Přejeme vám dobrou chuť!


Související články: