Přijde vám kuskus suchý? Jestli ano, tak jste pouze zvolili špatný postup přípravy. Kuskus s tofu a se zeleninou je krásně šťavnatý a bude vám klouzat do krku. Tento chutný a rychlý recept se hodí jako oběd nebo jako večeře.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč
Suroviny na 2 porce
- 1 balení marinovaného tofu
- 140 g celozrnného kuskusu
- 1 menší cibule
- olivový olej
- kousek pekingského zelí
- 8 cherry rajčátek
- vývar na zalití kuskusu (je lepší zalévat vývarem, kuskus tím získá skvělou chuť)
- bylinky nebo česnek
- sůl
- pepř
Postup
- Kuskus zalijeme vroucím vývarem tak, aby byl zhruba 1 cm potopený, přikryjeme pokličkou a necháme nasáknout.
- Mezitím si nakrájíme zelí a cibuli na nudličky a rajčátka na kostičky.
- Tofu nakrájíme na kostičky.
- Rozpálíme pánev a lžičce olivového oleje orestujeme zeleninu.
- Po chvilce přidáme k zelenině na pánev i tofu.
- Jakmile je oboje orestované, tak přidáme nasáknutý kuskus.
- Dochutíme solí a pepřem, případně bylinkami nebo česnekem.
- Pokud by směs byla moc suchá, tak přilijte vývar.
- Přejeme vám dobrou chuť!