SUPER ŽIVOTNÍ STYL AMP verze

Losos se šťouchanými bramborami

Čerstvého lososa dnes můžete koupit celkem běžně (Lidl, Albert, Tesco, trhy). Losos je hodně tučná ryba, ale díky tomu, že obsahuje plno kvalitních tuků, si ho můžeme dovolit. Navíc maso z lososa má vynikající chuť. Dopřejte si ho častěji.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 120 – 150 Kč

Suroviny na 2 porce

Postup

  1. Brambory nakrájíme a dáme vařit na páru. Nejlépe ve slupce.
  2. Brokolici rozebereme na malé růžičky a spaříme, aby změkla.
  3. Steaky z lososa omyje a důkladně kuchyňskou utěrkou osušíme.
  4. Rozpálíme kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem a lososa na sucho zprudka orestujeme ze všech stran.
  5. Na kvalitní pánev není potřeba přidávat tuk, losos tuku pustí dost.
  6. Lososa pokládáma na rozpálenou pánev nejdříve kůží dolů. Po položení na pánev je nutné lososa chvíli přímáčknou k pánvi, aby se maso nezkroutilo.
  7. Restujeme pouze krátce, potřebujeme jen, aby se maso zatáhlo.
  8. Orestované steaky osolíme, opepříme a dáme na pekáček (nebo necháme na pánvi, pokud vaše pánev může do trouby) a dáme na 180 °C na cca 5 – 10 minut do trouby. Délka pečení závisí na velikosti steaku a také na vaší troubě. Zkrátka to musíte vyzkoušet.
  9. Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme změknout na kapce oleje.
  10. Uvařené brambory rozšťoucháme s trochou mléka a přidáme do nich spařenou brokolici a osmahlou cibulku.
  11. Přejeme vám dobrou chuť!