Chuť na sladké občas přepadne každého, na tom není nic špatného. Jen je dobré vědět, co mlsat. Pokud zkombinujete rýži, mléko a meruňkového Šmakouna, tak můžete mlsat s čistým svědomím. Tahle svačinka nejen skvěle chutná, ale zároveň obsahuje dostatek bílkovin i sacharidů, které si vaše tělo žádá.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 40 – 60 Kč
Suroviny na 2 porce
- 150 g rýže Basmati
- 100 g Šmakouna meruňka
- 500 ml mléka
- 1 lžičku mleté skořice
- 2 lžičky medu
Postup
- Rýži několikrát propláchneme ve vodě, aby se zbavila přebytečného škrobu.
- Rýži zalijeme mlékem, za stálého míchání přivedeme k varu.
- Přidáme med, skořici a najemno nastrouhaného Šmakouna.
- Pokud by kaše byla moc hustá, tak naředíme mlékem.
- Za stálého míchání vaříme, dokud není rýže měkká.
- Můžeme ozdobit mátou, medem a skořicí nebo ovocem.
- Přejeme vám dobrou chuť!