Úvod
›
Recepty ›
Snídaně ›
Dopolední svačiny
Související články:
Mrkvový koláč
Myslíte, že mrkev lze použít jedině do salátů? Vyzkoušejte tento lahodný a vláčný mrkvový dezert. Zajisté si pochutnáte!
Čas přípravy
Čas pečení
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 70 – 90 Kč
Suroviny na 4 porce
- 3 vejce
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky mleté skořice
- 200 ml mandlového mléka
- 400 g najemno nastrouhané mrkve
- 40 g ovesných vloček
- 140 g celozrnné mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 65 g rozinek
Postup
- Do mísy rozklepneme žloutky a bílky si dáme stranou.
- Ke žloutkům přidáme med, skořici, mandlové mléko a nastrouhanou mrkev.
- Přisypeme ovesné vločky a mouku s kypřícím práškem.
- Vše promícháme do hladkého těsta.
- Přidáme rozinky, které můžeme předem namočit ve vlažné vodě.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
- Těsto rozprostřeme na plech, který vyložíme pečícím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 35 minut.
- Před podáváním necháme koláč vychladnout.
- Přejeme vám dobrou chuť!
Související články:
- Zdravé jahodové muffiny
- Rýžový nákyp se šmakounem
- Francouzský slaný koláč
- Mrkvový koláč
- Karob je zdravá náhrada čokolády
- Hořká čokoláda a zdraví
- Borůvky podporují i hubnutí, zjistili vědci