Úvod
Související články:
Papriky plněné Šmakounem
Už vám maso leze krkem nebo maso nejíte vůbec? Zkuste Šmakouna, který je skvělou alternativou k masu. Vyrábí se z vaječných bílků a tudíž neobsahuje žádný tuk. K večeři se díky tomu hodí báječně.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 80 - 100 Kč
Suroviny na 2 porce
- 6 menších bílých paprik
- 200 g Šmakouna (výběr příchuti je na vás)
- 200 g 20 % eidamu
- 1 syrové vejce
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
Postup
- Papriky si umyjeme, ukrojíme konec se stopkou a odstraníme vnitřní část se semínky.
- Náplň připravíme tak, že Šmakouna a sýr nastrouháme na struhadle a smícháme s vajíčkem a pokrájenou jarní cibulkou.
- Dle chuti můžeme přidat sůl a pepř.
- Směsí naplníme papriky.
- Papriky uložíme do zapékací misky, podlijeme trochou vody.
- Pečeme v troubě při 180°C 15-20 minut.
- Můžeme podávat s bramborami nebo s bulgurem.
- Přejeme vám dobrou chuť!
Související články:
- Pstruh na tymiánu
- Těstoviny s cuketou a cottage
- Papriky plněné Šmakounem
- Ovesné a jiné vločky - recepty, druhy a složení
- Zelenina
- Rýže
- Těstoviny
- Knäckebrot