Úvod

Papriky plněné Šmakounem

Už vám maso leze krkem nebo maso nejíte vůbec? Zkuste Šmakouna, který je skvělou alternativou k masu. Vyrábí se z vaječných bílků a tudíž neobsahuje žádný tuk. K večeři se díky tomu hodí báječně.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 80 - 100 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 6 menších bílých paprik
  • 200 g Šmakouna (výběr příchuti je na vás)
  • 200 g 20 % eidamu
  • 1 syrové vejce
  • jarní cibulka
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Papriky si umyjeme, ukrojíme konec se stopkou a odstraníme vnitřní část se semínky.
  2. Náplň připravíme tak, že Šmakouna a sýr nastrouháme na struhadle a smícháme s vajíčkem a pokrájenou jarní cibulkou.
  3. Dle chuti můžeme přidat sůl a pepř.
  4. Směsí naplníme papriky.
  5. Papriky uložíme do zapékací misky, podlijeme trochou vody.
  6. Pečeme v troubě při 180°C 15-20 minut.
  7. Můžeme podávat s bramborami nebo s bulgurem.
  8. Přejeme vám dobrou chuť!


Související články: