Úvod
›
Recepty ›
Obědy ›
Cizrna
Související články:
Pečená kuřecí prsa s cizrnou
Pečená kuřecí prsa s cizrnou jsou opravdu vydatný oběd. Pokud hodně nesportujete, tak z tohoto receptu můžete maso klidně vynechat. Cizrna nebo také římský hrách je luštěnina, která obsahuje vysoký podíl bílkovin rostlinného původu, takže vám maso může s přehledem nahradit.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 80 – 100 Kč
Suroviny na 2 porce
- 2 kuřecí prsa
- olivový olej
- oregano
- paprika sušená
- 150 g uvařené cizrny
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 stroužek česneku
- 1/2 cibule
- sůl
- pepř
- jarní cibulka
Postup
- Cizrnu si den dopředu namočíme.
- Před vařením ji propláchneme, vybereme tmavé kuličky a zalijeme čistou vodou.
- Vaříme na mírném ohni asi 45 minut.
- Když je měkká, scedíme ji.
- Na pánev k orestované cibuli přidáme rajčata z plechovky.
- Dochutíme prolisovaným česnekem, oreganem, solí, pepřem a promícháme s uvařenou cizrnu.
- Necháme vyvařit nadbytečnou vodu.
- Kuřecí prsa si osolíme, opepříme, posypeme oreganem a sušenou paprikou.
- Na malém množství olivového oleje orestujeme maso z obou stran, potom ho přesuneme na plech a pečeme v troubě na 180 °C 10-15 minut.
- Přejeme vám dobrou chuť!
Související články:
- Cizrna se zeleninou
- Cizrnový hummus
- Rizoto s tofu a cizrnou
- Pečená kuřecí prsa s cizrnou
- Cizrna (římský hrách)