SUPER ŽIVOTNÍ STYL AMP verze

Pečená kuřecí prsa s cizrnou

Pečená kuřecí prsa s cizrnou jsou opravdu vydatný oběd. Pokud hodně nesportujete, tak z tohoto receptu můžete maso klidně vynechat. Cizrna nebo také římský hrách je luštěnina, která obsahuje vysoký podíl bílkovin rostlinného původu, takže vám maso může s přehledem nahradit.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 80 – 100 Kč

Suroviny na 2 porce

Postup

  1. Cizrnu si den dopředu namočíme.
  2. Před vařením ji propláchneme, vybereme tmavé kuličky a zalijeme čistou vodou.
  3. Vaříme na mírném ohni asi 45 minut.
  4. Když je měkká, scedíme ji.
  5. Na pánev k orestované cibuli přidáme rajčata z plechovky.
  6. Dochutíme prolisovaným česnekem, oreganem, solí, pepřem a promícháme s uvařenou cizrnu.
  7. Necháme vyvařit nadbytečnou vodu.
  8. Kuřecí prsa si osolíme, opepříme, posypeme oreganem a sušenou paprikou.
  9. Na malém množství olivového oleje orestujeme maso z obou stran, potom ho přesuneme na plech a pečeme v troubě na 180 °C 10-15 minut.
  10. Přejeme vám dobrou chuť!