Králičí maso obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí nejen do redukčního jídelníčku. Králíka lze chutně připravit i bez másla a slaniny, zkombinujte ho se zeleninou, česnekem a cibulí.
Čas přípravy
Čas pečení
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 80 – 100 Kč
Suroviny na 2 porce
- 2 porce králíka
- 1 větší mrkev
- 1/4 celeru
- 1 menší petržel
- 1 cibule
- 2 stružky česneku
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl vody
- divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření)
- tymián
- sůl
- pepř
Postup
- Králíka očistíme, osušíme, osolíme a opepříme.
- Porce králíka potřeme utřeným (nebo rozmačkaným) česnekem.
- Zeleninu včetně cibule si nakrájíme na menší kostky (velikost je na vás).
- Do zapékací misky dáme zeleninu a na ní položíme porce králíka.
- Podlijeme vodou a bílým vínem.
- Přikrytou zapékací mísu s králíkem a zeleninou dáme do trouby na 170 °C na zhruba 2 hodiny.
- V průběhu pečení několikrát (cca 4x) porce králíka přelíváme výpekem.
- Podávat můžeme s vařenou rýží basmati nebo s celozrnným knedlíkem a kysaným zelím.
- Přejeme vám dobrou chuť!