Úvod
›
Recepty
Související články:
Plněný šmakoun s těstovinovým salátem
Nechcete jíst každý den maso, co s tím? Kvalitní bílkovinu z masa je potřeba něčím nahradit. Šmakoun se k tomu skvěle hodí. Vyrábí se z čistého vaječného bílku, tudíž neobsahuje žádný tuk. Má vysokou biologickou hodnotu a je lehce stravitelný. Ale nejdůležitější je, že je i chutný. Zkuste jednou maso nahradit tímto receptem ze Šmakouna.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 70 - 80 Kč
Suroviny na 2 porce
Šmakoun
- Šmakoun s hlívou ústřičnou
- plátek 20% sýru madeland
- kousek cibule
- kousek papriky
Těstovinový salát
- 150 g těstovin
- 200 g bílého jogurtu
- čerstvá zelenina (paprika, rajče, ledový salát, jarní cibulka…)
Postup
Plněny Šmakoun
- Mezi plátky šmakouna vložíme na kolečka pokrájenou cibuli, sýr a papriku.
- Plátky přimáčkneme k sobě, stejně jako když děláme hamburger.
- Zabalíme do alobalu a vložíme do trouby.
- Pečeme asi 15 minut při 200°C.
Salát
- Na salát si uvaříme těstoviny na zkus (al dente).
- Těstoviny necháme vychladnout.
- Poté k nim přidáme jogurt, zeleninu, špetku soli a promícháme.
Související články:
- Veganská svíčková bez masa
- Plněný šmakoun s těstovinovým salátem
- Banánové muffiny bez mouky
- Jak zhubnout přes břicho
- Vegetariánské karbanátky ze seitanu