Úvod
›
Recepty ›
Odpolední svačiny
Související články:
Pohanková kaše
V obchodech se často setkáváme s různými instantními kašemi. To přece není nic pro nás, protože jsou často plné různých dochucovadel, barviv a cukru. Kaše jsou pro náš trávící systém velmi vhodné. Ukážeme si jak si připravit skvělou pohankovou kaši doma a za pár minut.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 10 – 20 Kč
Suroviny na 1 porci
- 50g pohanky lámanky
- 140ml mléka
- pár oříšků (vlašské, lískové, mandle)
- pár kapek javorového sirupu nebo medu
- případně ovoce a máta na ozdobu
Postup:
Do kastrůlku nalejeme mléko a hned přídáme pohanku lámanku. Vše společně přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Poté kaši přelijeme do misky, přidáme nasekané ořechy, zakápneme javorovým sirupem a ozdobíme ovocem. Přeji vám dobrou chuť!
Související články:
- Pohanková kaše
- Polentová kaše s tofu