Úvod  ›   › 

Pohanková kaše

V obchodech se často setkáváme s různými instantními kašemi. To přece není nic pro nás, protože jsou často plné různých dochucovadel, barviv a cukru. Kaše jsou pro náš trávící systém velmi vhodné. Ukážeme si jak si připravit skvělou pohankovou kaši doma a za pár minut.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 10 – 20 Kč

Suroviny na 1 porci

  • 50g pohanky lámanky
  • 140ml mléka
  • pár oříšků (vlašské, lískové, mandle)
  • pár kapek javorového sirupu nebo medu
  • případně ovoce a máta na ozdobu

Postup:

Do kastrůlku nalejeme mléko a hned přídáme pohanku lámanku. Vše společně přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Poté kaši přelijeme do misky, přidáme nasekané ořechy, zakápneme javorovým sirupem a ozdobíme ovocem. Přeji vám dobrou chuť!


Související články: