SUPER ŽIVOTNÍ STYL AMP verze

Polentová kaše s tofu

Polenta je velmi oblíbená surovina hned ze dvou důvodů. Je bezlepková, takže můžeme ulevit zažívacímu ústrojí a její příprava je rychlá, pokud sáhnete po instantní variantě. Polentu můžete ochutit na 100 způsobů, já jsem zvolil zimní sušenou zeleninu.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 40 – 50 Kč

Suroviny na 2 porce

Postup

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na olivovém oleji.
  2. Po chvilce přidáme zeleninu, zalijeme cca 1 dl vody a necháme svařit.
  3. Polentu uvaříme podle návodu. Pokud máte klasickou, tak ta se vaří 15 – 20 minut za neustálého míchání. Instantní polenta je hotová za 3 minuty.
  4. Jakmile je polenta hotová, tak ji promícháme se zeleninovou směsí a dochutíme solí a pepřem.
  5. Podáváme se zeleninovým salátem, který by neměl chybět u žádného oběda nebo večeře.
  6. Dobrou chuť!