Kvůli zdravému životnímu stylu se nemusíte knedlíků úplně vzdávat. Zkuste klasické bílé knedlíky z větší části nahradit jinými variantami. Polentové knedlíky se skvěle hodí k vepřovému se zelím.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 20 – 30 Kč
Suroviny na 2 porce
- 150 g polenty (instantní je rychleji uvařená)
- 2 plátky celozrnného pečiva (nejlépe kváskové)
- voda
- sůl
Postup
- Celozrnné pečivo nakrájíme na kostičky a osmahneme na sucho na pánvi.
- Polentu uvaříme podle návodu. Instatní polenta je hotová do 3 minut. Pokud budete mít klasicku polentu (kukuřičnou mouku), tak tu musíte vařit déle – kolem 15 – 20 minut.
- Do hotové polenty vmícháme kostičky pečiva.
- 2 – 3 hrnky si vyložíme potravinovou fólií, aby pak šly knedlíky snadno vyklepnout a naplníme polentou.
- Necháme dobře vychladnout. Nejlépe 2 – 3 v lednici, půjdou pak lépe nakrájet.
- Knedlíky vyklepneme z hrnků a nakrájíme na plátky.
- Jednotlivé plátky knedlíky dáme na plech na pečící papír a vložíme do trouby pod gril na cca 5 minut na 180 °C.
- Dobrou chuť!