Úvod
›
Pomazánky
Související články:
Pomazánka z avokáda
Avokádo je ovoce, které je bohatým zdrojem minerálních látek, jako jsou draslík, meď nebo magnezium. Obsahuje hodně vitamínů - C, E, K nebo H. Dužina avokáda je bohatá na kvalitní tuky jako je např. kyselina olejová nebo palmitová. Pozor na energetickou hodnotu, ve 100 gramech avokáda je cca 15 gramů tuku, ale i přesto se avokádo do zdravé stravy velice hodí. Tuky jsou rostlinné a kvalitní, kterých máme ve stravě nedostatek. Avokádo má také léčivé účinky, např. snižuje krevní tlak. To je dost důvodů na to, abyste si připravili tuto výtečnou pomazánku, nebo ne?
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 30-40 Kč
Suroviny na 3 porce
- 1 zralé avokádo
- 1 tvaroh (polotučný)
- citronová šťáva
- malý stroužek česneku
- bylinky dle sezóny nebo chuti
- sůl
- pepř
Postup
- Avokádo vypeckujeme a lžící vydlabeme dužinu do misky.
- Dužinu v misce vidličkou rozmačkáme.
- Přidáme tvaroh a společně promícháme.
- Nakonec dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a citronovou šťávu.
- Podáváme s celozrnným pečivem.
- Dobrou chuť!
Související články:
- Pomazánka z avokáda
- Pomazánka z uzené makrely
- Pomazánka z červené řepy
- Pomazánka z uzeného lososa
- Hermelínová pomazánka
- Křenová pomazánka