SUPER ŽIVOTNÍ STYL AMP verze

Pomazánka z červené řepy

Mnoho z nás si pamatuje červenou řepu jako ten nejhorší „kompot“ ze školní jídelny. Zkuste ale červenou řepu připravit jinak a chutněji. Červené řepa je totiž plná vitamínů a minerálních látek, které působí pozitivně na náš cévní systém. Např. látky z červené řepy brání kornatění tepen.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 25 – 40 Kč

Suroviny na 4 porce

  • 2 středně velké červené řepy
  • 1 tvaroh (polotučný)
  • 1 malá cibule
  • citronová šťáva
  • malý stroužek česneku (není nutné, pokud někdo nemá česnek rád)
  • bylinky dle sezóny nebo chuti
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Uvařenou nebo upečenou (můžeme péct v troubě zabalenou v alobalu) červenou řepu oloupeme a nastruháme na jemno.
  2. Česnek rozmačkáme nebo utřeme.
  3. Cibuli nakrájíme na jemno.
  4. Česnek i cibuli přidáme k červené řepě.
  5. Dále k řepě přidáme pepř a citronovou šťávu.
  6. Vše důkladně promícháme a přidáme tvaroh. Znovu vše promícháme.
  7. Podáváme s celozrnným pečivem (nejlépe kváskovým) a zeleninou.
  8. Dobrou chuť!