Mnoho z nás si pamatuje červenou řepu jako ten nejhorší „kompot“ ze školní jídelny. Zkuste ale červenou řepu připravit jinak a chutněji. Červené řepa je totiž plná vitamínů a minerálních látek, které působí pozitivně na náš cévní systém. Např. látky z červené řepy brání kornatění tepen.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 25 – 40 Kč
Suroviny na 4 porce
- 2 středně velké červené řepy
- 1 tvaroh (polotučný)
- 1 malá cibule
- citronová šťáva
- malý stroužek česneku (není nutné, pokud někdo nemá česnek rád)
- bylinky dle sezóny nebo chuti
- sůl
- pepř
Postup
- Uvařenou nebo upečenou (můžeme péct v troubě zabalenou v alobalu) červenou řepu oloupeme a nastruháme na jemno.
- Česnek rozmačkáme nebo utřeme.
- Cibuli nakrájíme na jemno.
- Česnek i cibuli přidáme k červené řepě.
- Dále k řepě přidáme pepř a citronovou šťávu.
- Vše důkladně promícháme a přidáme tvaroh. Znovu vše promícháme.
- Podáváme s celozrnným pečivem (nejlépe kváskovým) a zeleninou.
- Dobrou chuť!