SUPER ŽIVOTNÍ STYL AMP verze

Pomazánka z uzené makrely

Makrela je mořská dravá ryba. Její maso obsahuje mnoho omega-3 mastných kyselin, kterých máme ve stravě zoufale málo. Doporučuje se jíst ryby alespoň dvakrát týdně. Ruku na srdce, kdo z vás jí ryby tak často? Mořské ryby mají v porovnání se sladkovodními mnohem více omega-3 mastných kyselin a navíc obsahují jód, proto jsou vhodnější. Udělejte si jednou za čas pomazánku z uzené makrely a dělejte tím něco pro své zdraví.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 60-70 Kč

Suroviny na 5 porcí

  • 1 uzená makrela
  • 1 tvaroh (polotučný)
  • menší lžička dijonské hořčice
  • 1 malá cibule
  • citronová šťáva
  • malý stroužek česneku (není nutné, pokud někdo nemá česnek rád)
  • bylinky dle sezóny nebo chuti
  • pepř

Postup

  1. Z uzené makrely obereme maso a zbavíme všech kostí.
  2. Maso v misce lehce rozmáčkáme vidličkou.
  3. Česnek rozmačkáme nebo utřeme.
  4. Cibuli nakrájíme na jemno.
  5. Česnek i cibuli přidáme k masu.
  6. Dále k masu přidáme pepř, citronovou šťávu, dijonskou hořčici a bylinky.
  7. Přidáme tvaroh a vše důkladně promícháme, pokud je konzistence moc hustá, tak můžeme naředit mlékem nebo bílým jogurtem.
  8. Podáváme s celozrnným pečivem (nejlépe kváskovým) a zeleninou.
  9. Dobrou chuť!