Úvod
›
Recepty
Související články:
Pstruh na tymiánu
V konzumaci ryb patří Česká republika k podprůměrným státům. Statistika říká, že každý ročně sníme zhruba 5,4kg ryb. Je dokázáno, že severské národy, zejména Eskymáci, kteří konzumují mnoho mořských ryb, takřka netrpí kardiovaskulárními onemocněními. U nás jsou tato onemocnění nejčastější příčinou úmrtí. Jezte ryby častěji a můžete hned začít s námi tímto pstruhem na tymiánu.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 70 - 80 Kč
Suroviny na 2 porce
- 2 pstruzi
- 1/2 citronu
- čerstvý tymián
- rostlinný olej (nejlépe olivový)
- sůl
- pepř
Postup
- Omyté ryby osušíme.
- Z obou stran pstruha několikrát nařízneme.
- Zářezy prosolíme, opepříme a pokapeme citronem.
- Do dutiny břišní vložíme pár snítek tymiánu a plátek citronu.
- Pekáč vytřeme olejem, vložíme na něj pstruhy a dáme péct do trouby při 200°C na 10-15 minut.
- Podáváme s vařenými bramborami v páře a popřejeme si dobrou chuť.
Související články:
- Pstruh na tymiánu
- Těstoviny s cuketou a cottage
- Papriky plněné Šmakounem
- Ovesné a jiné vločky - recepty, druhy a složení
- Zelenina
- Rýže
- Těstoviny
- Knäckebrot