Úvod  ›   ›   › 

Řepný burger

Červená řepa má blahodárné účinky na zdraví. Obsahuje draslík, hořčík, železo, zinek. Pomáhá při nemocech srdce a krevního oběhu. Připravte si z ní výtečné burgery.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 40 – 60 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 150 g červené řepy
  • 40 g ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 1 menší cibule
  • tymián
  • petržel
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • 2 bulky se sezamem
  • domácí kečup či bílý jogurt na potření
  • rajčata
  • ledový salát

Postup

  1. Červenou řepu očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. K řepě přidejte jemně namleté vločky, vejce a nakrájenou cibuli.
  3. Dochuťte kořením a osolte.
  4. Směs nechte odležet alespoň hodinu v lednici.
  5. Poté ze směsi vytvarujte karbanátky, které osmahněte na rozpáleném oleji z obou stran.
  6. Osmahnuté karbanátky dejte na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Pečte je v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut.
  8. Bulky rozřízněte a vložte je opéct na chvíli do trouby.
  9. Potřete je domácím kečupem či bílým jogurtem s nakrájenou petrželí a mletým pepřem.
  10. Na spodní díl bulky položte burger, navrch dejte na plátky nakrájené rajče a list ledového salátu.
  11. Přiklopte druhou částí bulky. Můžete propíchnout špejlí a servírovat.
  12. Přejeme vám dobrou chuť!


Související články: