Červená řepa má blahodárné účinky na zdraví. Obsahuje draslík, hořčík, železo, zinek. Pomáhá při nemocech srdce a krevního oběhu. Připravte si z ní výtečné burgery.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 40 – 60 Kč
Suroviny na 2 porce
- 150 g červené řepy
- 40 g ovesných vloček
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- tymián
- petržel
- pepř
- sůl
- olej na smažení
- 2 bulky se sezamem
- domácí kečup či bílý jogurt na potření
- rajčata
- ledový salát
Postup
- Červenou řepu očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- K řepě přidejte jemně namleté vločky, vejce a nakrájenou cibuli.
- Dochuťte kořením a osolte.
- Směs nechte odležet alespoň hodinu v lednici.
- Poté ze směsi vytvarujte karbanátky, které osmahněte na rozpáleném oleji z obou stran.
- Osmahnuté karbanátky dejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte je v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut.
- Bulky rozřízněte a vložte je opéct na chvíli do trouby.
- Potřete je domácím kečupem či bílým jogurtem s nakrájenou petrželí a mletým pepřem.
- Na spodní díl bulky položte burger, navrch dejte na plátky nakrájené rajče a list ledového salátu.
- Přiklopte druhou částí bulky. Můžete propíchnout špejlí a servírovat.
- Přejeme vám dobrou chuť!