Úvod  ›   ›   ›   ›   › 

Rizoto s tofu a cizrnou

Nevíte, co uvařit k obědu? Zkuste tento skvělý recept na lehké rizoto bez masa. Nezapomeňte na zeleninu, která dodá vašemu tělu důležité vitamíny.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 140 g tříbarevné natural rýže
  • ½ lžičky kokosového oleje
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • ½ menší brokolice
  • 180 g uzeného tofu
  • 150 g uvařené cizrny
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • chilli

Postup

  1. Rýži propláchneme pod proudem vody.
  2. V hrnci ji zalijeme dostatečným množstvím vody a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 30 minut a necháme dojít pod pokličkou.
  3. Na pánev si dáme olej a lehce orestujeme nakrájenou cibuli.
  4. Poté přidáme nakrájenou mrkev, tofu a uvařenou cizrnu.
  5. Ochutíme kořením dle chuti.
  6. Vše smícháme s připravenou rýží.
  7. Zdobíme brokolicí vařenou v páře.
  8. Přejeme vám dobrou chuť!


Související články: