SUPER ŽIVOTNÍ STYL AMP verze

Rýžový nákyp se šmakounem

Šmakoun je produkt vyrobený z vaječných bílků, tudíž je skvělým zdrojem bílkovin. Jistě znáte slanou variantu, ale existují i sladké příchutě. Právě tento recept bude inspirací, jak lze meruňkového šmakouna upravit.

Čas přípravy

Čas pečení

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 70 – 90 Kč

Suroviny na 2 porce

Postup

  1. Rýži propláchneme a přidáme do hrnce s vařícím mlékem.
  2. Vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut, dokud rýže nezměkne.
  3. Poté necháme uvařenou rýži vychladnout.
  4. Do směsi vmícháme žloutky a nastrouhaný šmakoun.
  5. Dochutíme sirupem a skořicí.
  6. Pekáč vymažeme olejem a rozprostřeme připravenou směs.
  7. Z jablek vykrojíme jádřinec, nakrájíme na plátky a zdobíme povrch nákypu.
  8. Nakonec vše přikryjeme peřinkou z našlehaných bílků.
  9. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba půl hodiny.
  10. Přejeme vám dobrou chuť!