Dopolední svačiny

Semínkové krekry

Semínka jsou zdrojem kvalitních tuků, minerálů a vitamínů. Také pomohou ke kráse vašich nehtů a vlasů. Zkuste si z nich připravit tuto zdravou svačinku. Hodí se i jako slané pohoštění pro návštěvu.

Štrúdl z ovesných vloček

Chutná vám štrúdl a rádi byste zkusili zdravější variantu? Problémem často bývá velké množství oleje, které se dává do těsta. Nutné je také těsto vyválet, zabalit náplň a modlit se, aby to někde neprasklo. Pokud se vám s tímto nechce dělat, tak zkuste tento recept z ovesných vloček.

Mléčná rýže se Šmakounem

Chuť na sladké občas přepadne každého, na tom není nic špatného. Jen je dobré vědět, co mlsat. Pokud zkombinujete rýži, mléko a meruňkového Šmakouna, tak můžete mlsat s čistým svědomím. Tahle svačinka nejen skvěle chutná, ale zároveň obsahuje dostatek bílkovin i sacharidů, které si vaše tělo žádá.

Bezlepkové sušenky

Máte chuť na něco sladkého? Zkuste si připravit naše zdravé sušenky. Hodí se skvěle jako svačina podávaná s jogurtem nebo ovocem. Při přípravě jsme použili bezlepkové suroviny.

Mrkvový koláč

Myslíte, že mrkev lze použít jedině do salátů? Vyzkoušejte tento lahodný a vláčný mrkvový dezert. Zajisté si pochutnáte!

Tofumisu

Pokud patříte mezi milovníky tiramisu, vyzkoušejte si ho připravit jinak – zdravěji a bez laktózy. Příprava je velice jednoduchá. Tento dezert vás zajisté mile překvapí.

Zdravé jahodové muffiny

Máte rádi tyto malé dortíky, které se vejdou do vaší dlaně? Původ mají v Americe, kde získaly svoji popularitu. Ukážeme vám, jak lze muffiny připravit, aniž byste zhřešili.

Nepečené raw košíčky

Vyzkoušejte tyto košíčky, přijdou vhod, když nebudete mít čas nic péct. Postačí jen šikovné ruce a lednice. Jsou vyrobeny z ořechů, které jsou zdrojem vitamínu B a hořčíku.

Plněné placky

Dnes si společně připravíme svačinku, která se hodí i na cesty. Placky se dají plnit téměř čímkoliv – tofu, sýrem, šunkou. Fantazii se meze nekladou a výsledek bude určitě stát za to.

Jahelník

Jahelník je tradiční vánoční pokrm, který je v dnešní době zapomenut. Jahelník můžete servírovat jako dezert, ale i jako samostatné jídlo. Jáhly se vyrábí loupáním prosa. Mají vysokou výživovou hodnotu. Obsahují zinek, draslík a fosfor. Z pohledu čínské medicíny patří mezi potraviny, které zahřívají. Vyzkoušejte tento recept a posuďte sami!

Tapiokový pudink s ovocem
Celozrnný štrúdl