V poslední době se hodně diskutuje kvalita zeleniny v supermarketech. Je potvrzené, že velkopěstitelé používají chemické látky na hnojení půdy a všechny tyto zdraví škodlivé látky samozřejmě přechází do zeleniny. Dalším problémem je i to, že hnojiva a neustálé pěstování velmi vyčerpává půdu z živin a tudíž plodiny na ní vypěstované ani nemohou být na živiny bohaté. Příkladem je například jód, který dříve v naší zelenině obsažen byl- právě z půdy - a teď už není. Jediným řešením je opět lokální pěstitel nebo lokální farma, která vám může dodávat zeleninu. Velmi oblíbené jsou i fresh bedýnky, kdy vám z farmy dovezou sezónní zeleninu i ovoce až domů nebo na nějaké odběrné místo ve vašem městě. Pokud přece jen kupujete zeleninu v supermarketech, hledejte tu, která je původem z České republiky. Budete mít jistotu, že se jedná o zeleninu sezónní. O důležitosti sezónnosti ve výběru ovoce a zeleniny mluví i východní směry medicíny, které zjednodušeně upozorňují na to, jaká zelenina tělo prohřívá a která zachlazuje, s čímž pak souvisí vliv na energii v těle. Z tohoto důvodu se také doporučuje zvýšit konzumaci tepelně upravené zeleniny na úkor čerstvé v chladných měsících.