Polévky

Rychlá polévka z červené čočky

Červenou čočku nemusíte před vařením namáčet. Navíc se většinou prodává loupaná, takže nemusíte mít strach z nadýmání. Zkuste tento recept na extra rychlou a lahodnou polévku z červené čočky.

Mrkvová polévka

Většinu zeleniny je lepší konzumovat v syrovém stavu, aby se zachovaly veškeré vitamíny a minerální látky. Avšak mrkev obsahuje důležité betakaroteny, které se uvolňují právě při vaření. Udělejte si proto čas od času mrkvičku dušenou a nebo právě tuto polévku.

Cizrna se zeleninou

Pokud nechcete jíst maso každý den, tak je to naprosto v pořádku. Jen si musíte umět najít plnohodnotnou náhradu. Cizrna je luštěnina, která obsahuje vysoký podíl bílkovin, takže maso lehce zastoupí.

Zdravá bramboračka - dobrou chuť!

Kdo by neznal nebo neměl rád bramboračku. Bramboračka je hustá česká polévka, zahušťovaná jíškou. Omyl! Tento recept je zdravý, chutný a pokud to nikomu neřeknete, tak nikdo nepozná, že tam mouka není. Dokonce si ještě více pochutnáte.