Červenou čočku nemusíte před vařením namáčet. Navíc se většinou prodává loupaná, takže nemusíte mít strach z nadýmání. Zkuste tento recept na extra rychlou a lahodnou polévku z červené čočky.
Většinu zeleniny je lepší konzumovat v syrovém stavu, aby se zachovaly veškeré vitamíny a minerální látky. Avšak mrkev obsahuje důležité betakaroteny, které se uvolňují právě při vaření. Udělejte si proto čas od času mrkvičku dušenou a nebo právě tuto polévku.
Pokud nechcete jíst maso každý den, tak je to naprosto v pořádku. Jen si musíte umět najít plnohodnotnou náhradu. Cizrna je luštěnina, která obsahuje vysoký podíl bílkovin, takže maso lehce zastoupí.
Kdo by neznal nebo neměl rád bramboračku. Bramboračka je hustá česká polévka, zahušťovaná jíškou. Omyl! Tento recept je zdravý, chutný a pokud to nikomu neřeknete, tak nikdo nepozná, že tam mouka není. Dokonce si ještě více pochutnáte.