Chutná vám štrúdl a rádi byste zkusili zdravější variantu? Problémem často bývá velké množství oleje, které se dává do těsta. Nutné je také těsto vyválet, zabalit náplň a modlit se, aby to někde neprasklo. Pokud se vám s tímto nechce dělat, tak zkuste tento recept z ovesných vloček.
Chuť na sladké občas přepadne každého, na tom není nic špatného. Jen je dobré vědět, co mlsat. Pokud zkombinujete rýži, mléko a meruňkového Šmakouna, tak můžete mlsat s čistým svědomím. Tahle svačinka nejen skvěle chutná, ale zároveň obsahuje dostatek bílkovin i sacharidů, které si vaše tělo žádá.
Myslíte, že mrkev lze použít jedině do salátů? Vyzkoušejte tento lahodný a vláčný mrkvový dezert. Zajisté si pochutnáte!
Křen obsahuje mnoho hořčičných silic, které bezvadně působí např. proti kašli nebo zahlenění. Křen se používá i při léčení infekcí ledvin nebo močových cest. Dávejte si pravidelně domácí křenovou pomazánku.
Pokud patříte mezi milovníky tiramisu, vyzkoušejte si ho připravit jinak – zdravěji a bez laktózy. Příprava je velice jednoduchá. Tento dezert vás zajisté mile překvapí.
Mnoho z nás si pamatuje červenou řepu jako ten nejhorší „kompot“ ze školní jídelny. Zkuste ale červenou řepu připravit jinak a chutněji. Červené řepa je totiž plná vitamínů a minerálních látek, které působí pozitivně na náš cévní systém. Např. látky z červené řepy brání kornatění tepen.
Jahelník je tradiční vánoční pokrm, který je v dnešní době zapomenut. Jahelník můžete servírovat jako dezert, ale i jako samostatné jídlo. Jáhly se vyrábí loupáním prosa. Mají vysokou výživovou hodnotu. Obsahují zinek, draslík a fosfor. Z pohledu čínské medicíny patří mezi potraviny, které zahřívají. Vyzkoušejte tento recept a posuďte sami!
Hledáte dezert, po kterém nebudete mít výčitky svědomí? Vyzkoušejte s námi pudink z tapioku. Zajisté uspokojí vaši chuť na sladké a skvěle vás zasytí. Tapiokové perly jsou vyrobeny ze škrobu z hlízy manioku. Tudíž jsou skvělým zdrojem vápníku, fosforu, hořčíku, vit. B a dalších prospěšných látek. Navíc jako bonus neobsahuje lepek.