Večeře

Kuskus s tofu

Přijde vám kuskus suchý? Jestli ano, tak jste pouze zvolili špatný postup přípravy. Kuskus s tofu a se zeleninou je krásně šťavnatý a bude vám klouzat do krku. Tento chutný a rychlý recept se hodí jako oběd nebo jako večeře.

Kuskus se špenátem a kuřecí plátek

Celozrnný kuskus je v kuchyni zkrátka skvělý pomocník. Stačí ho zalít vroucím vývarem nebo vodou a máte hotovo. V kombinaci se špenátem a kuřecím masem budete mít skvělý oběd nebo večeři.

Rizoto s tofu a cizrnou

Nevíte, co uvařit k obědu? Zkuste tento skvělý recept na lehké rizoto bez masa. Nezapomeňte na zeleninu, která dodá vašemu tělu důležité vitamíny.

Řepný burger

Červená řepa má blahodárné účinky na zdraví. Obsahuje draslík, hořčík, železo, zinek. Pomáhá při nemocech srdce a krevního oběhu. Připravte si z ní výtečné burgery.

Pečený králík na zelenině

Králičí maso obsahuje málo tuku. Skvěle se hodí nejen do redukčního jídelníčku. Králíka lze chutně připravit i bez másla a slaniny, zkombinujte ho se zeleninou, česnekem a cibulí.

Cizrnový hummus

Hummus pochází ze Středního východu. Jeho základní surovinou je cizrna, která je velice výživná a obsahuje kvalitní bílkoviny. Příprava je jednoduchá, napoprvé jsem zvládla připravit hummus bez problému. Zkuste náš recept také, určitě vám zachutná natolik, že ho budete dělat pravidelně.

Kapustové karbanátky se Šmakounem

Už jste slyšeli o tom, že je důležité jíst sezónní potraviny? V zimě to platí dvojnásob. Hlavně si dávejte pozor na zeleninu. Rajčata, papriky nebo okurky jsou v zimě téměř bez vitamínů. Výživový specialisté nedoporučují tuto zeleninu v zimě kupovat. Skvělým příkladem zimní zeleniny je zelí, veškeré kořenová zelenina jako je mrkev, petržel, celer, ředkve a nebo kapusta, která je terčem dnešního receptu.

Kuřecí špíz s dýní a bulgurem

Špízy lze připravovat na mnoho způsobů, někdy však přijde inspirace vhod. Na podzim je všude spousta dýní a kolikrát už nevíte co s nimi. Zkuste kuřecí špízy s dýní.

Dušená vepřová kýta s mrkví

Dušené vepřové maso s mrkví patří ke klasice českých školních jídelen, ale patří i na mnoho stolů českých domácností. Použití vepřového masa není nutností, skvěle se na tento recept hodí i krůtí prsa, která obsahují minimum tuku. Zkuste tento recept s námi a zdravě.