SUPER ŽIVOTNÍ STYL AMP verze

Salát z červené řepy

Červená řepa je skvělá zimní zelenina. Její cena je nízká, ale její výživová hodnota je obrovská. Obsahuje velké množství vitamínů jako jsou C, B1, B2 nebo E. Posiluje cévní stěny a působí jako prevence proti rakovině.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 10 – 20 Kč

Suroviny na 2 porce

Postup

  1. Červenou řepu zabalíme do alobalu a upečeme v troubě. Na 180 °C stačí zhruba 30 – 40 minut. Přidávám jí do trouby, když peču něco jiného, abych zbytečně nerozpaloval troubu.
  2. Měkkou červenou řepu oloupeme a na struhadla nebo pomocí škrabky na brambory z ní uděláme tenké plátky.
  3. K plátkům přidáme prolisovaný stroužek česneku, olivový olej a dochutíme solí a pepřem.
  4. Vše důkladně promícháme a necháme v lednici proležet. Nejlepší je salát až druhý den!
  5. Dobrou chuť!