Červená řepa je skvělá zimní zelenina. Její cena je nízká, ale její výživová hodnota je obrovská. Obsahuje velké množství vitamínů jako jsou C, B1, B2 nebo E. Posiluje cévní stěny a působí jako prevence proti rakovině.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 10 – 20 Kč
Suroviny na 2 porce
- 2 menší červené řepy
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
Postup
- Červenou řepu zabalíme do alobalu a upečeme v troubě. Na 180 °C stačí zhruba 30 – 40 minut. Přidávám jí do trouby, když peču něco jiného, abych zbytečně nerozpaloval troubu.
- Měkkou červenou řepu oloupeme a na struhadla nebo pomocí škrabky na brambory z ní uděláme tenké plátky.
- K plátkům přidáme prolisovaný stroužek česneku, olivový olej a dochutíme solí a pepřem.
- Vše důkladně promícháme a necháme v lednici proležet. Nejlepší je salát až druhý den!
- Dobrou chuť!