Úvod
›
Snídaně ›
Recepty ›
Odpolední svačiny ›
Dopolední svačiny
Související články:
Tapiokový pudink s ovocem
Hledáte dezert, po kterém nebudete mít výčitky svědomí? Vyzkoušejte s námi pudink z tapioku. Zajisté uspokojí vaši chuť na sladké a skvěle vás zasytí. Tapiokové perly jsou vyrobeny ze škrobu z hlízy manioku. Tudíž jsou skvělým zdrojem vápníku, fosforu, hořčíku, vit. B a dalších prospěšných látek. Navíc jako bonus neobsahuje lepek.
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč
Suroviny na 2 porce
- 100 g tapiokových perel
- 300 ml vody
- 300 ml vanilkového sójového mléka
- med
- skořice
- kakao
- ovoce
Postup
- Tapiokové perly propláchneme a dáme do hrnce.
- Přilijeme vodu a necháme nejlépe přes noc nabobtnat.
- Druhý den přilijeme sójové mléko, lze použít i jakékoliv jiné mléko.
- Pudink za stálého míchání vaříme zhruba 20 minut.
- Podle potřeby můžeme přidat vodu, směs ale musí být dostatečně hustá.
- Dosladíme medem nebo jiným sladidlem dle chuti.
- Pudink nalijeme do skleniček a zdobíme ovocem, skořicí nebo kakaem.
- Necháme vychladnout a můžeme servírovat.
- Přejeme vám dobrou chuť!
Související články:
- Tapiokový pudink s ovocem
- Chcete se vyhnout rakovině? Jezte pořádné dávky ovoce a zeleniny
- Ovoce