Úvod  ›   ›   ›   › 

Tapiokový pudink s ovocem

Hledáte dezert, po kterém nebudete mít výčitky svědomí? Vyzkoušejte s námi pudink z tapioku. Zajisté uspokojí vaši chuť na sladké a skvěle vás zasytí. Tapiokové perly jsou vyrobeny ze škrobu z hlízy manioku. Tudíž jsou skvělým zdrojem vápníku, fosforu, hořčíku, vit. B a dalších prospěšných látek. Navíc jako bonus neobsahuje lepek.

Tapiokový pudink s ovocem ve skleněné misce

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 100 g tapiokových perel
  • 300 ml vody
  • 300 ml vanilkového sójového mléka
  • med
  • skořice
  • kakao
  • ovoce

Postup

  1. Tapiokové perly propláchneme a dáme do hrnce.
  2. Přilijeme vodu a necháme nejlépe přes noc nabobtnat.
  3. Druhý den přilijeme sójové mléko, lze použít i jakékoliv jiné mléko.
  4. Pudink za stálého míchání vaříme zhruba 20 minut.
  5. Podle potřeby můžeme přidat vodu, směs ale musí být dostatečně hustá.
  6. Dosladíme medem nebo jiným sladidlem dle chuti.
  7. Pudink nalijeme do skleniček a zdobíme ovocem, skořicí nebo kakaem.
  8. Necháme vychladnout a můžeme servírovat.
  9. Přejeme vám dobrou chuť!


Související články: