Úvod  ›   ›   › 

Tofu karbanátek

Tofu je výborná náhrada masa, vyrábí se ze sóji. Je zdrojem lehce stravitelných bílkovin a neobsahuje cholesterol. Můžete ho rovnou opékat a nebo si udělat tyto skvělé tofu karbanátky bez masa.

Čas přípravy

Čas pečení

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 150 g tofu
  • 30 g nadrcených ovesných vloček
  • 50 g celozrnné mouky
  • 30 g lněných a slunečnicových semínek
  • 1 mrkev
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Nori vločky (mořská řasa)
  • kurkuma
  • mletá paprika sladká
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Tofu nastrouháme nahrubo a vložíme do mísy.
  2. Vločky a semínka si předem namočíme. Nabobtnají a budou nám držet směs pohromadě. Přidáme je k nastrouhanému tofu.
  3. Přimícháme nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a trochu olivového oleje.
  4. Přisypeme lžičku Nori vloček (mořské řasy ve tvaru malých šupinek).
  5. Dochutíme kurkumou, paprikou, pepřem a solí.
  6. Rukama tvarujeme bochánky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Karbanátky pečeme půl hodiny.
  8. Podáváme se salátem nebo jako hamburger v celozrnné housce.
  9. Přejeme vám dobrou chuť!


Související články: