Úvod
›
Recepty ›
Obědy ›
Tofu
Související články:
Tofu karbanátek
Tofu je výborná náhrada masa, vyrábí se ze sóji. Je zdrojem lehce stravitelných bílkovin a neobsahuje cholesterol. Můžete ho rovnou opékat a nebo si udělat tyto skvělé tofu karbanátky bez masa.
Čas přípravy
Čas pečení
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 50 – 70 Kč
Suroviny na 2 porce
- 150 g tofu
- 30 g nadrcených ovesných vloček
- 50 g celozrnné mouky
- 30 g lněných a slunečnicových semínek
- 1 mrkev
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Nori vločky (mořská řasa)
- kurkuma
- mletá paprika sladká
- sůl
- pepř
Postup
- Tofu nastrouháme nahrubo a vložíme do mísy.
- Vločky a semínka si předem namočíme. Nabobtnají a budou nám držet směs pohromadě. Přidáme je k nastrouhanému tofu.
- Přimícháme nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a trochu olivového oleje.
- Přisypeme lžičku Nori vloček (mořské řasy ve tvaru malých šupinek).
- Dochutíme kurkumou, paprikou, pepřem a solí.
- Rukama tvarujeme bochánky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Karbanátky pečeme půl hodiny.
- Podáváme se salátem nebo jako hamburger v celozrnné housce.
- Přejeme vám dobrou chuť!
Související články:
- Jahelník
- Tofumisu
- Tofu karbanátek
- Kroupové rizoto s houbami
- Polentové knedlíky
- Jáhlové knedlíčky na sladko
- Nepečené raw košíčky
- Plněné placky
- Bezlepkové sušenky
- Mléčná rýže se Šmakounem
- Semínkové krekry