Pokud patříte mezi milovníky tiramisu, vyzkoušejte si ho připravit jinak – zdravěji a bez laktózy. Příprava je velice jednoduchá. Tento dezert vás zajisté mile překvapí.
Čas přípravy
Cena za suroviny
cca 70 – 90 Kč
Suroviny na 4 porce
- 170 g tofu natural
- 220 g sójového jogurtu
- 3 lžíce medu
- 150 g jahelných piškotů
- 2 lžičky kávy
- 2 lžíce karobu
Postup
- Bílé tofu, sójový jogurt a med dostatečně vyšleháme mixérem. Vznikne nám jemný krém, v kterém nejsou hrudky.
- Kávu zalijeme trochou horké vody (zhruba půl hrnečku).
- Jahelné piškoty v kávě namočíme a pokryjeme dno formy. Já jsem použila menší plastovou krabičku o rozměrech 12 x 18 cm.
- Piškoty pokryjeme polovinou vzniklého krému.
- Na krém navrstvíme zbylé piškoty.
- Nakonec je zakryjeme druhou polovinou krému.
- Povrch posypeme karobem nebo kakaem.
- Dáme do lednice ztuhnout, nejlépe přes noc.
- Druhý den už můžeme dezert servírovat.
- Přejeme vám dobrou chuť!