Úvod
›
Recepty ›
Obědy ›
Brambory
Související články:
Veganské zapečené brambory
Brambory jsou základem našeho středoevropského jídelníčku. Jsou bohaté na sacharidy, minerály, vitamíny a enzymy. Tento recept je vhodný i pro vegany, ale samozřejmě si ho lze dle chuti upravit.
Čas přípravy
Čas pečení
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 100 – 120 Kč
Suroviny na 2 porce
- 500 g brambor
- 200 g brokolice
- 120 g žampionů
- 1 cibule
- 1 malý pórek
- 2 stroužky česneku
- olej
- 200 ml sójové smetany
- 2 lžíce hrašky na zahušťování
- muškátový oříšek
- pepř
- sůl
- 100 g tavenýru (veganský sýr)
Postup
- Brambory opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě.
- Brokolici rozkrájíme na růžičky a uvaříme v páře.
- Mezitím na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, pórek, česnek a žampiony.
- Sójovou smetanu smícháme s hraškou a dochutíme kořením.
- Do olejem vymazaného pekáčku vrstvíme brambory, brokolici a směs se žampiony.
- Poslední vrstvou budou brambory, které posypeme tavenýrem nebo tofu.
- Nakonec vše zalijeme smetanovou omáčkou.
- Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova.
- Přejeme vám dobrou chuť!
Související články:
- Zdravá bramboračka - dobrou chuť!
- Losos se šťouchanými bramborami
- Veganské zapečené brambory
- Brambory