SUPER ŽIVOTNÍ STYL AMP verze

Veganské zapečené brambory

Brambory jsou základem našeho středoevropského jídelníčku. Jsou bohaté na sacharidy, minerály, vitamíny a enzymy. Tento recept je vhodný i pro vegany, ale samozřejmě si ho lze dle chuti upravit.

Čas přípravy

Čas pečení

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 100 – 120 Kč

Suroviny na 2 porce

Postup

  1. Brambory opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě.
  2. Brokolici rozkrájíme na růžičky a uvaříme v páře.
  3. Mezitím na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, pórek, česnek a žampiony.
  4. Sójovou smetanu smícháme s hraškou a dochutíme kořením.
  5. Do olejem vymazaného pekáčku vrstvíme brambory, brokolici a směs se žampiony.
  6. Poslední vrstvou budou brambory, které posypeme tavenýrem nebo tofu.
  7. Nakonec vše zalijeme smetanovou omáčkou.
  8. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova.
  9. Přejeme vám dobrou chuť!