SUPER ŽIVOTNÍ STYL AMP verze

Vepřové se zelím

Vepřová se zelím je česká klasika. Tím, že jíte zdravě, se tohoto oblíbeného jídla nemusíte zbavovat. Zkuste vepřo, knedlo, zelo na zdravý způsob s polentovými knedlíky.

Čas přípravy

Čas vaření

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 60 – 80 Kč

Suroviny na 2 porce

  • 2 porce (plátky) vepřové kýty
  • kysané zelí
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • lžička rýžového oleje
  • 1 dl vody
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Na lžičce rýžového oleje maso zprudka a krátce orestujeme ze všech stran.
  3. Na dno zapékací misky dáme zelí a posypeme paprikou.
  4. Na zelí dáme maso, podlijeme vodou, misku přikryjeme a vložíme do trouby.
  5. Pečeme zhruba 1 hodinu na 180 °C.
  6. Dobrou chuť!