Vepřová se zelím je česká klasika. Tím, že jíte zdravě, se tohoto oblíbeného jídla nemusíte zbavovat. Zkuste vepřo, knedlo, zelo na zdravý způsob s polentovými knedlíky.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 60 – 80 Kč
Suroviny na 2 porce
- 2 porce (plátky) vepřové kýty
- kysané zelí
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- lžička rýžového oleje
- 1 dl vody
- sůl
- pepř
Postup
- Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
- Na lžičce rýžového oleje maso zprudka a krátce orestujeme ze všech stran.
- Na dno zapékací misky dáme zelí a posypeme paprikou.
- Na zelí dáme maso, podlijeme vodou, misku přikryjeme a vložíme do trouby.
- Pečeme zhruba 1 hodinu na 180 °C.
- Dobrou chuť!