Máte rádi českou klasiku, vepřové se zelím? Zkuste naší zdravou variantu. Vepřovou kýtu se zelím. V našem receptu je uvedeno čerstvé zelí, ale není problém ho nahradit vlastním domácím kysaným zelím.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 60 - 80 Kč
Suroviny na 2 porce
- 1/2 menší hlávky zelí
- řepkový olej
- 1 cibule
- sůl
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- ocet
- 2 vepřové plátky z kýty
- 150 g celozrnných špaldových těstovin
Postup
- Zelí omyjeme, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky.
- V hrnci orestujeme cibuli nakrájenou na drobno, přidáme zelí, lehce podlijeme vodou, dochutíme solí, octem a drceným kmínem.
- Zelí dusíme do měkka.
- Na pánvi si orestujeme cibuli pokrájenou na půlkolečka a přidáme také vepřové plátky.
- Podáváme s celozrnnými špaldovými těstovinami uvařenými na zkus (al dente).
- Přejeme vám dobrou chuť!