Zdravá bramboračka - dobrou chuť!
Kdo by neznal nebo neměl rád bramboračku. Bramboračka je hustá česká polévka, zahušťovaná jíškou. Omyl! Tento recept je zdravý, chutný a pokud to nikomu neřeknete, tak nikdo nepozná, že tam mouka není. Dokonce si ještě více pochutnáte.
Čas přípravy
Čas pečení
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 50 – 60 Kč
Suroviny na bramborovou polévku 5 porcí
- 6 brambor
- 2 mrkve
- 1/4 celeru
- 1 kořen petržele
- 1,5l vývaru
- hrst sušených hub
- 2 stroužky česneku
- jarní cibulka
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup:
Houby zalijeme vařící vodou, aby změkly. Zeleninu očistíme, brambory oloupeme a obojí pokrájíme na menší kousky. Část zeleniny si dáme stranou a přidáme ji do polévky až na konci vaření, aby byla na skus. Zeleninu i brambory přidáme do vývaru a vaříme do měkka. Jakmile je zelenina měkká, tak část vyjmeme a ponorným mixérem rozmixujeme. Rozmixovanou zeleninu vrátíme zpátky do polévky a ta nám ji krásně zahustí.
Nakonec do bramboračky vlijeme houby i s vodou a podle chuti osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Pak už vám jen přeji dobrou chuť.
Související články:
- Zdravá bramboračka - dobrou chuť!
- Losos se šťouchanými bramborami
- Veganské zapečené brambory
- Brambory