Úvod  ›   ›   › 

Zdravá bramboračka - dobrou chuť!

Kdo by neznal nebo neměl rád bramboračku. Bramboračka je hustá česká polévka, zahušťovaná jíškou. Omyl! Tento recept je zdravý, chutný a pokud to nikomu neřeknete, tak nikdo nepozná, že tam mouka není. Dokonce si ještě více pochutnáte.

Čas přípravy

Čas pečení

Celkový čas

Cena za suroviny
cca 50 – 60 Kč

Suroviny na bramborovou polévku 5 porcí

  • 6 brambor
  • 2 mrkve
  • 1/4 celeru
  • 1 kořen petržele
  • 1,5l vývaru
  • hrst sušených hub
  • 2 stroužky česneku
  • jarní cibulka
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup:

Houby zalijeme vařící vodou, aby změkly. Zeleninu očistíme, brambory oloupeme a obojí pokrájíme na menší kousky. Část zeleniny si dáme stranou a přidáme ji do polévky až na konci vaření, aby byla na skus. Zeleninu i brambory přidáme do vývaru a vaříme do měkka. Jakmile je zelenina měkká, tak část vyjmeme a ponorným mixérem rozmixujeme. Rozmixovanou zeleninu vrátíme zpátky do polévky a ta nám ji krásně zahustí.

Nakonec do bramboračky vlijeme houby i s vodou a podle chuti osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Pak už vám jen přeji dobrou chuť.


Související články: