Máte rádi tyto malé dortíky, které se vejdou do vaší dlaně? Původ mají v Americe, kde získaly svoji popularitu. Ukážeme vám, jak lze muffiny připravit, aniž byste zhřešili.
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Cena za suroviny
cca 40 – 60 Kč
Suroviny na 2 porce
- 130 g špaldové hladké mouky
- 30 g ovesných vloček
- 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
- 1 lžička skořice
- 200 ml rýžového mléka
- 1 banán
- 1 vejce
- mražené jahody
- sezamové semínko
Postup
- Do mísy společně prosejeme přes síto mouku a lžičku kypřícího prášku.
- Přidáme ovesné či jiné vločky.
- Přisypeme lžičku mleté skořice.
- Oloupeme si banán a v mističce ho vidličkou rozmačkáme (lze ho i rozmixovat v mixéru).
- Rozmačkaný banán přidáme do mísy k sypkým surovinám.
- Zalijeme rýžový mlékem.
- Stranou si rozklepneme vejce a oddělíme žloutek od bílku.
- Žloutek dáme rovnou do mísy a vše promícháme.
- Z bílku vyšleháme sníh, který lehce vmícháme do těsta.
- Na plech si připravíme silikonové formičky na muffiny. Pokud je nemáte, lze použít speciální plech a papírové košíčky.
- Formičky plníme těstem zhruba do 2/3 jejich výšky, pečením nabudou.
- Zdobíme mraženým nebo čerstvým ovocem a sezamovým semínkem.
- Pečeme při 180 °C zhruba půl hodiny.
- Přejeme vám dobrou chuť!